Helgmorgnar

Ibland undrar vi om matte försöker att slita ut oss totalt under helgerna! Igår rivstartade vi före klockan 07.00 och fick åka i bilen (jaaaaa!) till spårcentralen på Brännemon. Inne på spårcentralen och den första biten fick vi gå i koppel, men sedan blev det andra bullar!

På väg ut från spårcentralen Brännemon i Eksjö

På väg ut från spårcentralen Brännemon i Eksjö

Gud var roligt vi hade! Vi sprang som galningar, slängde oss i snön och rullade runt, körde ner nosarna och försökte krypa i snön, jagade varandra, luktade på spännande spår. Det var svårare för matte att gå. Dels hade det snöat ganska mycket under natten och dels var det inte så många som hade gått på 15-kilometersspåret. Till slut valde hon att vända och gå i samma spår tillbaka vilket gick lite snabbare för henne. Men vi fick ändå ihop 11 kilometer på den rundan.

I morse fick vi sova lite längre, för då gick vi inte hemifrån förrän runt klockan 8. Vi gick längs gångbanan ner mot campingen. Dit går vi ganska ofta för mattes kompisar tycker att det är en lagom runda att gå dit och hem igen, men idag skulle vi gå runt sjön.  Det tog nästan 3 timmar innan vi var hemma igen.

Jättespännande var det, för det var många fåglar som var vakna och sjöng för oss, en räv sprang över isen på sjön bredvid oss och tre rådjur stod och tittade på oss en lång stund medan matte pratade med dem.

Rådjur på sjön

Varför får rådjuren gå på isen när inte vi får?

Strax ska vi ut i skogen säger matte. Får se om vi orkar. Det var en lång helg det här!

En reaktion på ”Helgmorgnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s