Ska vi gå i koppel?

I morse var jag riktigt trött och kom inte upp ur sängen förrän strax före klockan 07. Denniz och Gemini  hoppade upp och myste lite hos mig i sängen innan vi steg upp, så de verkade inte alls misstycka till sovmorgonen.

Ute blåste det hård vind och snöade lätt så jag bestämde mig för att ta den lata utvägen och gå runt ”vår” sjö istället för att gå upp mot skogen och de öppna (och idag garanterat väldigt blåsiga) ytorna vid hyggena där de annars älskar att springa runt.

Sjön var bara delvis istäckt, så idag vågade jag inte låta hundarna gå lösa runt sjön. Men de roade sig på egen hand genom att utforska alla spännande dofter.

Sjön var bara delvis istäckt, så idag vågade jag inte låta hundarna gå lösa runt sjön. Men de roade sig på egen hand genom att utforska alla spännande dofter.

När vi kom ner till sjön såg jag att det bitvis var öppet vatten, så jag vågade faktiskt (för deras egen säkerhets skull) inte släppa dem. Istället fick de fint gå i koppel hela promenaden. Den varade visserligen i runt 90 minuter, så det var kanske inte jättesynd om dem, men jag tycker alltid att det är jobbigt att ha dem i koppel när jag vet att de hade kunnat få gå lösa. Få springa och skutta i sitt eget tempo istället för att behöva gå i mitt.

Denniz håller koll på läget vid sjön.

Denniz håller koll på läget.

Medan lillmatte Alva och jag åt frukost låg hundarna och tuggade i sig sina dagliga Dentastix och rullade sedan ihop sig på varsin varm säng. De samlar säkert kraft till nästa promenad. Eller värmer sig efter blåsten och snöandet på den förra?

 

Annonser

2 reaktioner på ”Ska vi gå i koppel?

 1. Här hade vi strålande sol och underbart vinterväder på förmiddagen, men nu har det börjat snöa igen:) Tror vi har runt 4 dm med snö nu, hurra! Haha:=D
  Tyvärr så mår inte Solstrålen helt bra, så det blir en lugn dag och avvaktan för att se hur hans mående utvecklas… Stackarn.

  Gilla

  • Jag vet inte vad som har hänt med vädret, men under det senaste året har det varit väldigt lite sol här. Jag som fotar varje dag ser ju det väldigt tydligt. Men… jag är glad att det i alla fall är snö, för det gör ju att det blir många gånger ljusare än grått/brunt.

   Hoppas det inte är något allvarligt med Solstrålen! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s