Sen kväll

Igår låg temperaturen på runt 30 grader hos oss under dagen, så det var inte tal om att ta någon promenad med hundarna. Visserligen vilade de ganska länge efter den rejäla morgonrundan på två timmar, men fram på eftermiddagen blev Gemini lite otålig.

23-kväll1

Denniz och Gemini på kvällspromenad

Under dagen fick de nöja sig med att gå ut och kissa i skogsdungen bakom huset, och att ligga där och iaktta vid några tillfällen under dagen, men på kvällen kom Jenniefer för att gå med oss. Det var fortfarande varmt i luften när vi åkte iväg klockan 20.30, men vi kunde inte vänta längre (Alva var på TV-spelskväll hos en grannkompis och vi behövde hinna hem tills hon kom hem).

23-kväll2

Fin Denniz i kvällningen

Vi åkte iväg till skogen och gick en del av 15-kilometersslingan som utgår från Brännemon. Mellan 8 och 9 kilometer av rundan gick vi, men vi börjar lite ”mitt på”, inte vid star/mål. Den här gången gick vi mot färdriktningen så att säga, för att snabbt komma till den del av sträckan jag bedömer att jag kan ha hundarna lösa. Vi mötte en enda person på hela tiden, och båda hundarna kom direkt när jag och Jenniefer ropade in dem för att koppla dem under själva mötet.

23-kväll3

Och här tittar Jenniefer fram!

Jag trodde att hundarna, eller i alla fall Denniz, skulle vara lite trötta, både på grund av att vi har gått så mycket på slutet och på grund av värmen, men de var pigga och glada hela rundan. Innan vi kom tillbaka till bilen var det så mörkt att vi fick använda mobilens ficklampefunktion för att se var vi satte fötterna, men det bekymrade inte hundarna över huvud taget.

Det blev en bra avslutning på dagen och vi kom hem samtidigt som Alva. Tala om bra planering 🙂

Annonser

En reaktion på ”Sen kväll

  1. Vi var också ute lite senare än vanligt på kvällen…så länge solen fortfarande lyser lite så är det ok för Alfahanen också:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s