Denniz egentid

Idag skulle Alva få leka med en kompis mellan 10 och 13, så jag bestämde mig för att den tiden skulle få vara Denniz alldeles egna tid med mig. Därför fick Gemini följa med på cykeltur i morse så att han skulle kunna ligga och bara gnaga på ett märgben medan han var ensam hemma.

Fine Denniz ute på tur på egen hand med matte

Fine Denniz ute på tur på egen hand med matte

Jag valde att ta med Denniz på samma långrunda som jag gick med Gemini häromkvällen, och det är rätt intressant att se skillnaden mellan dem. Båda gångerna har jag haft hundarna i långlina (fast Denniz fick gå lös 5 kilometer, för han är lite mer uppmärksam och lydig mot matte), men det tog en halvtimme längre att gå med Denniz.

När man går med Gemini vill han gärna gå först hela tiden, så ökar jag takten ökar han takten .Det gör att jag kan gå i ”matte-blir-svettig-tempo” eller ”matte-kan -nästan-inte-prata-tempo”, men när jag går med Denniz är en stor del av grejen att vi tar det lugnt. Han vill stanna och nosa på saker, undersöka, stanna och mysa, gärna få luta sig mot mina ben eller min sida.

Att få stanna och mysa lite då och då längs vägen är jätteviktigt för Denniz

Att få stanna och mysa lite då och då längs vägen är jätteviktigt för Denniz

Det var skönt att inte behöva stressa, utan kunna göra detta till en typisk Denniz-promenad. Jag förstår nu varför jag fick så lite steg på aktivitetsarmbandet innan Gemini kom in i vårt liv. Vi var visserligen ute länge, men vi kom inte så långt. Eller jo, jämfört med många andra gick vi långt, men nu går jag längre.

Men Denniz går såklarrt inte ENBART som en gammal farbror bakom matte...

Men Denniz går såklarrt inte ENBART som en gammal farbror bakom matte…

Denniz och jag känner varandra så väl att det är mycket avslappnat när vi går själva. Även då han går lös vet jag att han kommer strax bakom mig (antingen gående bakom mig, eller skuttande för att hinna ifatt efter att ha stannat och nosat på något). Jag är otroligt stolt över hur duktig han är, och jag hoppas att han känner det i hela mitt sätt mot honom.

Annonser

2 reaktioner på ”Denniz egentid

  1. Ååhhh nu sitter jag här med tårar i ögonen igen…:) Goa Denniz<3
    Vad härligt med liten egentid och att ni kan koppla av och njuta av ert band! Det påminner mig om när jag är ute och går med Alfahanen – då kan jag koppla av för jag litar på att han uppför sig och vet vad jag vill mm mm:)

    Gilla

    • Det är jättelyxigt att kunna gå med en i taget.. och till och med kunna vara iväg flera timmar för att Alva ändå har jättekul hemma hos en kompis – så jag behöver inte stressa hem till henne. Det känns viktigt att Denniz också får känna att vårt band finns kvar, och att vi kan göra utflykter på hans villkor ibland också.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s